2010. január 10., vasárnap

Hagymás-mazsolás csirke

Egy másik jól sikerült recepttalálmány:
Hozzávalók: csirkehús (mell, comb, mindegy), sok hagyma (5-6-7 fej), 1 jó marék mazsola, olívaolaj, 1 csésze víz, só, bors, oregánó, bazsalikom.
Nagyon sok olajat használok általában mindenhez, mert valami okból kifolyólag én is és Zsombi is szeretjük ha locsog az olaj... lehet mártogatni kicsi jó pityókás házikenyérrel :)), de persze jól lehet ezt gyártani nagyon kevés olajjal is.
Ezt nagyon egyszerű elkészíteni, sütőben gyártódik, éppen csak össze kell hanyigálni a hozzávalókat és 30-45 perc (max 1 óra) múlva különleges sültet lehet varázsolni (varázsolódik magától).
Én úgy készítem, hogy 1 tűzálló üvegtál alját jó bőven kirakom hagymaszeletekkel, ráhelyezem a jóóóól megmosott csirkehúst, rászórom a mazsolát, befödöm a maradék hagymaszeletekkel, sózom, borsozom, + oregánó és bazsalikom (jócskán ezekből is), ráöntök 1 csésze vizet és öblítem olívaolajjal, majd mehet a sütőbe lassú tűzre, eleinte lefődve, majd az utolsó 10-15 percre kifödöm, hogy piruljon meg a csirke bőre. Rizzsel vagy krumplipürével szoktuk enni. Elég édes ez a sült a sok hagyma, meg mazsola miatt de ha nem szereti valaki az édes sültet akkor lehet rá vágni narancs-citrom karikákat, amitől más íze lesz :)) de nem lesz édes :D

2 megjegyzés:

Alíz, Erdélyből írta...

Hú, de serény vagy! Mennyi mindent összefőztél, mióta nem jártam erre! Ügyes, ügyes, ügyes... Ez a mazsolás megoldás pedig határozottan vonzó. :)

Manka (Iszlai Margit) írta...

Köszönöm szépen :) megambicionált a díjad, hogy nekilássak és összeszedjem a gépről ami még nincs fent a blogon :)

Keress, hogy találj ;)

Google