2010. január 24., vasárnap

Töltött palacsinta

Hozzávalók: 8 nagyobb méretű hígpalacsinta, 1 fehér hagyma, kevés olaj, 1 pohárnyi tej, 200 g csirkesonka, 1 gombakonzerv vagy 200 g főtt apróra vágott gomba, 1 kukoricakonzerv vagy 200 g főtt kukorica, só, bors, oregánó, bazsalikom, 1 evőkanál ketchup, 1 evőkanál liszt, sajt 8 db "lapsajt" a palacsintákba és 200 g akármilyen sajt ami majd a tetejére kerül, 2 halmozott evőkanál tejföl, 1 tojás

Gyártás menete: kevés olajon megdinszteltem az apróra vágott hagymát. Majd belekeverem a sonkát, gombát és kukoricát, kicsit pirítom, majd belekeverem a sót, borsot, oreganot, bazsalikomot.Hozzáadom a kanál lisztet, elkeverem, mehet bele a ketchup és kb fél vizespohárnyi tej. Addig kavargatom amíg olyan lesz mint a képen :) és akkor leveszem a tűzről.
Várok amíg egy kicsit hül, majd kezdem tölteni a palacsintákat. Minden palacsintára teszek 1 lapsajtot és 2 evőkanál (jól meghalmozva) tölteléket, majd felcsavarom.

1 üvegtál aljába töltök 1 kevés tejet és még kevesebb olajat :) ebbe belehelyezem jó szorosan a felcsavart palacsintákat.
Tetejére elkeverek 1 tojást 2 jóóó nagy kanál tejföllel és a 200 g reszelt sajttal, sóval, borssal ízesítem, majd a palacsintákra öntöm-kenem.
Sütőben szép pirosra sütöm, 15-25 perc alatt. Hidegen és melegen is nagyon finom.


Hidegen->

Nincsenek megjegyzések:

Keress, hogy találj ;)

Google