Lereszeltük a tököt, úgy reszelve megfőztük sós vízben, lecsorgattuk, lereszeltünk 1 kisebb fehér hagymát, közben a kiolvadt vinetét lecsorgattuk, apró-apróra vágtuk és összevegyítettük. Majonézet kevertem 1 nyers tojássárgából és 1 főtt tojássárgából, majd összevegyítettem a tökös vinetével... persze mindenki húzódozott először mikor meg kellett kóstolni :)), nem tagadom én is, de naaaaaaaaaaagyon finom lett.
Édesanyám mindig fagyaszt le kapros lereszelt tököt, minek a célja a tökfőzelék lenne, de azt nem szeretjük, úgyhogy ez készül belőle... ezzel a legfinomabb. (puszi Anyuc)
Mindig meg szoktam kérdezni a bandától (Imola lakótársam, Zsombi-kedvesem és néha Imola barátja), hogy ilyet még csinálunke? Akkor az volt a válasz, hogy iiiiiiiiigen-pedig nem ölődünk a tökért (csak akkor, ha panírozva készül, de Zsombi úgy sem eszi meg, az Istennek se, vinetével semmi perc alatt bevágja).
Jó étvágyat :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése