2010. január 10., vasárnap

Tökös vinete-padlizsán

Kb 2 éve csak így gyártom a kenyérre kenhető vinetét. Már nem emlékszem, hogy honnan jött ez az ötlet, csak annyi jön be, hogy volt fagyasztott sült vineténk és volt ép nyers tökünk amiből tökfözeléket akartunk gyártani elméletileg, de aztán más lett belőle.
Lereszeltük a tököt, úgy reszelve megfőztük sós vízben, lecsorgattuk, lereszeltünk 1 kisebb fehér hagymát, közben a kiolvadt vinetét lecsorgattuk, apró-apróra vágtuk és összevegyítettük. Majonézet kevertem 1 nyers tojássárgából és 1 főtt tojássárgából, majd összevegyítettem a tökös vinetével... persze mindenki húzódozott először mikor meg kellett kóstolni :)), nem tagadom én is, de naaaaaaaaaaagyon finom lett.
Édesanyám mindig fagyaszt le kapros lereszelt tököt, minek a célja a tökfőzelék lenne, de azt nem szeretjük, úgyhogy ez készül belőle... ezzel a legfinomabb. (puszi Anyuc)
Mindig meg szoktam kérdezni a bandától (Imola lakótársam, Zsombi-kedvesem és néha Imola barátja), hogy ilyet még csinálunke? Akkor az volt a válasz, hogy iiiiiiiiigen-pedig nem ölődünk a tökért (csak akkor, ha panírozva készül, de Zsombi úgy sem eszi meg, az Istennek se, vinetével semmi perc alatt bevágja).

Jó étvágyat :)

Nincsenek megjegyzések:

Keress, hogy találj ;)

Google