2009. augusztus 6., csütörtök

Gyümölcslepény - barackos










2 dkg élesztőt egy evőkanál liszttel és egy kevés langyos tejjel elkavarok és hagyom kelni (felfutni)

½ kg liszt

1 marék cukor

1 csomag vaniliás cukor

pici só

10 dkg Rama margarin

A fenti anyagokat elmorzsolom egy tálban.

Kis gödröt csinálok a közepébe és beleöntöm

a megkelt (felfuttatott) élesztőt

4 tojás sárgáját

annyi langyos tejet, hogy jó puha tészta legyen belőle.

Jó hólyagosra kidolgozom és kelni teszem, kb. fél órára.

Kinyújtom, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezem.

Tetejét megrakom gyümölccsel (ribizli, kimaglt meggy, kimagolt barack, kimagolt szilva, stb.) a képen barackkal van megpakolva a süti teteje :)

A 4 tojás fehérjét 18 dkg porcukorral és 1 csomag vaniliás cukorral felverem. Az így kapott habot a gyümölcs tetejére egyenletesen elosztom, elkenem.

Előmelegített lerben, 165 fokon fél óráig sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Keress, hogy találj ;)

Google