2009. augusztus 29., szombat

Diós kosárkák


A sütemény elkészítéséhez szükséges legalább 25 kosárka forma (amennyi egy normál sütőtepsibe elfér) !
40 dkg liszt
20 dkg vaj vagy Rama margarin
10 dkg porcukor
3 tojás sárgája
tejföl
1 csomag vaniliás porcukor
1 csomag sütőpor
citromlé
A margarint eldolgozom a liszttel, majd tovább a porcukorral, vanilia cukorral.
Két kis gödröt csinálok és az egyikbe beleteszem a 3 tojássárgát, a másikba a sütőport egy kis citromlével. Tejfölet csak akkor teszek, ha a tészta nem elég nedves (nem gyúrható).
Ameddig a gyúrt tészta pihen, elkészítem a diós KRÉMET:
3 tojás fehérje
20 dkg porcukor
fél citrom leve
kemény habot készítek belőle, majd hozzákavarok 20 dkg darált dióbelet.
A gyúrt tésztaból golyókat formálok, a kosárkákba teszem, majd egyenletesen kibélelem a kosárkákat tésztával.
Minden kosárkába teszek egy kevés baracklekvárt, majd megtöltöm a diós krémmel.
Előmelegített lerben, 165 fokon kb. 30 percig sütöm.
A fenti adagból 40 - 45 darab sütemény készül.


Nincsenek megjegyzések:

Keress, hogy találj ;)

Google