2010. január 19., kedd

Díjat kaptam :)


Alíztól kaptam ezt a díjat :) nagyon szépen köszönöm, igen megörvendtem neki, mivel ez az első ilyen díj amit kapok :)
Díjjal járó kötelességek:

" 1. Megköszönni annak, akitől kaptam.
2. A logót kitenni a blogban.
3. Belinkelni, akitől érkezett a díj.
4. Irni magamról 7 dolgot, amit mások érdekesnek találhatnak.
5. Tovább adni a díjat 7 bloggernek és belinkelni őket.
6. Megjegyzést hagyni náluk, hogy tudjanak a díjról."

7 dolog rólam - nem tudom másnak mennyire lesz ez érdekes, de rólam szól :)

1. 2009-ben végeztem a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti egyetem Általános Orvosi Szakán :)... ha lesz még egyszer alkalmam és lehetőségem elvégzek 1 gasztronómiai "egyetemet" is melléje -ha van ilyen. Most 26 éves vagyok s ha megérem a nyugdíjas kort akkor majd szeretnék egy kis méretű saját találmányaimat felszolgáló étteremféleséget nyitani :)

2. Az első főzőcskékkel kapcsolatos emlékeim: amikor még aprócska voltam és anyukám főzőtt örökké mellette kellett lenni, "ne kaszálj, csak légy ott" alapon, aztán odaengedett engem is, kavargatni, tepsit kikenni, zserbónál baracklekvárt kenni, diót szórni, méricskélni :). Minden hétvégén sütöttünk süteményt, ezt a szokást megtartottam én is, és erősen jó érzés volt amikor szombat vagy vasárnap reggel arra ébredtem, hogy bundáskenyér illat van (amit apukám gyártott... ha jól emlékszem).

3. Semmiféle receptet nem gyártok úgy, ahogy az a nagykönyvben meg van írva, mindenbe kell egy kis újítás, ezzel szeretem "terrorizálni" az otthoniakat- Csíkszereda- szüleim, testvérem, nagyszüleim, és az itthoniakat-Marosvásárhely- a kedvesem és a lakótársam. Amikor nagyon utolér a görcs, hogy valami érdekeset gyártsak, akkor felmérem, hogy mi van a konyhán és állandó kóstolgatás mellett alkotok, abból ami van itthon.

4. Kreativitásom egyelőre 2 irányba húz, az egyik a főzés, a másik a körömfestés (ami megnézhető itt a körömfestős blogomon és itt az online videóimon). Valami okból kifolyólag a körömfestés megnyugtat, jelenleg 2 fióknyi körömlakk tulajdonosa vagyok, számszerint 247 darab :)

5. Az embernek soha nem lehet elég edénye, pohara, csészéje, tányérja... konyhai robotja, elektromos, nem elektromos, kézzelhajtós valamije :) Ez is egy mánia, az eddigi abszolút kedvenc a laskacsinaló - igazából csak simító/vágó, most bonbonformákat, csokiöntőformát keresgélek- egyszer láttam a Tevere mentén egy boltban- azóta is bánom, hogy nem vettem meg :(, meg szilikon lapot amit a tepsibe lehet tenni.

6. Ha majd nagy leszek és lesz saját lakásom, házam, akkor abban a konyha lesz az atrakció, jóelőre le van rajzolva a fejemben bútorostól, tányérostól, mindenestől, a konyhabútor meg lehet piros és fekete, vagy fehér és fekete :)) Ha végre nagy leszek teszek majd fel képet is :)

7. Enni annyira nem szeretek (csak süteményeket, meg pityókát), de sütni-főzni azt nagyon. Ha egyedül kell ennem, akkor elélek simán krumplin és kukoricán semmi extra nélkül. Ha főzhetek valakinek, akkor a legjobb érzés az, amikor megkóstolja amit gyártottam és hallatja, hogy mmmm :)

A díj tőlem tovább repül:

- Édesanyám
- Cirmocska
- Évi
- Rita
- Deborah
- Nea
- Alchri irányába :)

3 megjegyzés:

alchri írta...

Nagyon szépen köszönöm;)

Deborah írta...

De jó, hogy egymásra akadtunk, miután te rám:) Sokmindent ugyanúgy írhatnék le, mint te pl: a bundáskenyér illat hétvégén reggel, konyhai felszerelésből sosem elég... a férjem nem mindig díjazná ezt a hóbortom, mert elég sokba kerül neki, hátha miután én is pénzkereső leszek könnyebb lesz;) Nálunk is a konyha lesz a legnagyobb:), majd ha lesz házunk is. Én szeretek enni, nagyon szeretünk alkotni is de jókat enni is a konyhában, ha egyedül vagyok is élvezem.
Még írhatnék, de mivel nem annyira szeretnék mindent közszemlére tenni, leírtam csak neked, és megköszönöm a díjat is.
Szép hetet! Gratulálok, hogy már végzős vagy! Hol kezdted az évet, milyen szakon? Rám ebben az évben várnak az ehhez hasonlók...

Tarczali Éva írta...

Nagyon köszönöm a díjat, igaz mostanság elhanyagoltam a blogolást, de igyekszem behozni a lemaradást, olyan jó érzés visszanézegetni a fotókat. Pusszi

Keress, hogy találj ;)

Google