
5 kg piros gogost (pritaminpaprikát) megmosok, megpucolok (mindeniket 4 darabba vágom). 
-          2 liter víz
-          0,5 liter ecet
-          2 deci olaj
-          0,5 kg cukor
-          4 evőkanál só
-          szalicil
A fentieket együtt felforralom. A felforrt lébe a paprikákat beleforgatom, majd lyukas kanállal gyorsan ki is szedem egy tálba. Az előkészített befőttesüvegekbe rakom. A levet újra felfőzöm,  1 kávéskanál szalicilt teszek bele, elkavarom és az üvegekbe a paprikára öntöm.  
Miután kihűlt lezárom az üvegeket.
A fenti adagból kb. 2 darab 3 literes üveg savanyúság lessz.
A fenti savanyúság piros kápia paprikából is elkeszíthető. A kápia paprikákat 4 felé hasítom, anélkül, hogy a magházat eltávolítanám.

 
 
2 megjegyzés:
Finom lest télen, bizony.
Imádom, anyum tette el mindig télire
Megjegyzés küldése