2009. december 11., péntek

Almás tészta

Hozzávalók:  65 dkg liszt
két marék cukor
3 tojás sárgaja
2 dl tejföl
1 csomag sütőpor
citromlé
1 csomag vaniliás cukor
1 Rama margarin (25 dkg)
2,5 kg alma

Gyártás menete: A lisztbe belekavarom a cukrot, vaniliás cukrot és elmorzsolom a margarinnal. Két kis gödröt csinálok és az egyikbe beleteszem a 3 tojássárgát és a tejfölet, a másikba a sütőport egy kis citromlével. Az előbbiekből gyúrt tésztát készítek. Két cipóra osztom, majd leterítem.
Amíg a gyúrt tészta pihen lereszelem a mosott almákat. Beszórom darált fahéjjal és cukorral (ízlés szerint) és összekavarom.
A két cipóból két tésztalapot készítek. Az egyiket sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezem, megszórom grizzel (búzadarával). Rárakom a reszelt almát (ha nagyon leves az alma egy kicsit kinyomom a levét). Az almát beborítom a második tésztalappal, tetejét megszúrkálom villával.
A három tojásfehérjét felverem (csak úgy magára), bekenem vele a tészta tetejét, majd darabosra vágott dióbelet és kristálycukrot szórok rá.


Előmelegített lerben, 165 fokon 50 percig sütöm. A végén 2-3 percig felülről is sütöm, de csak annyira, hogy szép színe legyen és meg ne égjen.

Nincsenek megjegyzések:

Keress, hogy találj ;)

Google