2011. január 3., hétfő

Sonkás laska

Hozzávalók

- 1 füstölt csülök megfőzve, kicsontolva, ledarálva, 1 doboz (400 gr) tejföl, 1 csomag (250 gr) széles laska megfőzve, 4 tojás nyersen, só, bors. Ezeket összekavarom, tölteléknek.
-laskát gyúrok 1 kanál zsírral, 1 tojással, liszttel, sóval és borvízzel (ásványvízzel).

Gyártás menete

Jó nagyra kinyújtom a laskát. Egy érclábost kizsírozok, lisztezek, majd a kinyújtott laskával kibélelem. Belerakom a tölteléket, visszahajtom a laska széleit, hogy befödje. Előmelegített lerben (kb.170 fokon, 60 percig) megsütöm. Utána felülről is sütöm kb. 15 percig, hogy piros legyen.
Miután megsült lapos tányérra kiborítom és szeletelem.

Jó étvágyat :)

9 megjegyzés:

Bianka írta...

Micsoda formája van nagyon guszta

Ottis írta...

Hű de ötletes!

Edó írta...

Igen,ez nagyon szuper!!!

Viki írta...

Micsoda ötlet. Nagyon gyoönyoörű, már csak annak kell utána néznem, hogy mi is az a borvíz ??? Na de majd a neten utána kutatok.

Ugy sejtem, ez nálunk is nagy nyerő lenne.,

De jó, hogy feltetted. Köszönöm.

Viki írta...

Manka! Olyan tündéri vagy ! Megkaptam ám a leveled, s nagyon szépen köszönöm, hogy ilyen figyelmes vagy. Válaszolok a leveledre is. Köszike :))

Ami írta...

Nagyon tetszik ez a recept! Le is mentem :)
Köszi!

Jutka írta...

Szia, ha van kedved..küldhetsz be recepteket a következő szakácskönyvünkbe..
Témája: tavaszi ételek gyűjteménye. Főleg tojásos és friss zöldséges receptekkel illetve húsvétra jellegzetes húsételekkel.

Felhasználható alapanyagok: a spenót, retek, sóska, saláta, zöldhagyma és a primőr zöldségek; húsfélékből: a hal-, bárány-, szárnyas- és nyúlhús, illetve a sonka; valamint a tojás. Ez nem azt jelenti, hogy más alapanyagok nem jöhetnek számításba, de mindenképp ezek domináljanak.
A könyv tagolása, fejezetek: levesek, főételek és saláták külön csoportosítva a hússal készülő ételeket és a hústalan ételeket. Figyelem, nem lesznek benne desszertek, édességek!

Fontos! Minden receptküldőnek felajánlunk egy könyvet három receptért, hatért kettőt, tízért hármat :)
- minden recept mellé legyen legalább egy fotó, de háromnál több semmiképp. Minden fotó legyen átnevezve, magyarán írjátok ki végig az étel nevét fájlnévnek. Pl. sutotokos_nyulful_aszpikban_tarkonyos_martassal
- minden blogos recepthez linket is mellékeljetek, mert ez kell majd a honlapra. Természetesen, közölni kell a bloggerekkel, hogy amikor a receptjeiket közzétesszük a honlapon, akkor linkeljük a blogját is.

Kati írta...

Nagyon finom lehet, ötletes vagy.

Cirmicica írta...

Nagyon tetszik ez a recept,ki kell probaljam,most bukkantam rea,koszi...

Keress, hogy találj ;)

Google