Hozzávalók
- 1 füstölt csülök megfőzve, kicsontolva, ledarálva, 1 doboz (400 gr) tejföl, 1 csomag (250 gr) széles laska megfőzve, 4 tojás nyersen, só, bors. Ezeket összekavarom, tölteléknek.
-laskát gyúrok 1 kanál zsírral, 1 tojással, liszttel, sóval és borvízzel (ásványvízzel).
Gyártás menete
Jó nagyra kinyújtom a laskát. Egy érclábost kizsírozok, lisztezek, majd a kinyújtott laskával kibélelem. Belerakom a tölteléket, visszahajtom a laska széleit, hogy befödje. Előmelegített lerben (kb.170 fokon, 60 percig) megsütöm. Utána felülről is sütöm kb. 15 percig, hogy piros legyen.
Miután megsült lapos tányérra kiborítom és szeletelem.
Jó étvágyat :)
9 megjegyzés:
Micsoda formája van nagyon guszta
Hű de ötletes!
Igen,ez nagyon szuper!!!
Micsoda ötlet. Nagyon gyoönyoörű, már csak annak kell utána néznem, hogy mi is az a borvíz ??? Na de majd a neten utána kutatok.
Ugy sejtem, ez nálunk is nagy nyerő lenne.,
De jó, hogy feltetted. Köszönöm.
Manka! Olyan tündéri vagy ! Megkaptam ám a leveled, s nagyon szépen köszönöm, hogy ilyen figyelmes vagy. Válaszolok a leveledre is. Köszike :))
Nagyon tetszik ez a recept! Le is mentem :)
Köszi!
Szia, ha van kedved..küldhetsz be recepteket a következő szakácskönyvünkbe..
Témája: tavaszi ételek gyűjteménye. Főleg tojásos és friss zöldséges receptekkel illetve húsvétra jellegzetes húsételekkel.
Felhasználható alapanyagok: a spenót, retek, sóska, saláta, zöldhagyma és a primőr zöldségek; húsfélékből: a hal-, bárány-, szárnyas- és nyúlhús, illetve a sonka; valamint a tojás. Ez nem azt jelenti, hogy más alapanyagok nem jöhetnek számításba, de mindenképp ezek domináljanak.
A könyv tagolása, fejezetek: levesek, főételek és saláták külön csoportosítva a hússal készülő ételeket és a hústalan ételeket. Figyelem, nem lesznek benne desszertek, édességek!
Fontos! Minden receptküldőnek felajánlunk egy könyvet három receptért, hatért kettőt, tízért hármat :)
- minden recept mellé legyen legalább egy fotó, de háromnál több semmiképp. Minden fotó legyen átnevezve, magyarán írjátok ki végig az étel nevét fájlnévnek. Pl. sutotokos_nyulful_aszpikban_tarkonyos_martassal
- minden blogos recepthez linket is mellékeljetek, mert ez kell majd a honlapra. Természetesen, közölni kell a bloggerekkel, hogy amikor a receptjeiket közzétesszük a honlapon, akkor linkeljük a blogját is.
Nagyon finom lehet, ötletes vagy.
Nagyon tetszik ez a recept,ki kell probaljam,most bukkantam rea,koszi...
Megjegyzés küldése