2007. december 27., csütörtök

Töltött tojás

HOZZÁVALÓK: 2 tojássárgája a majonézhez (1 nyers és 1 főtt tojássárgája)+ 2 dl olaj. 5 főtt tojás, 1 sertésmájkrém, só, bors, esetleg kevés tejföl

ELKÉSZíTÉS: Összetöröd a majonézhez való tojássárgákat s elkevered, lassanként adagolgatod az olajat, hogy ne vágódjon el a majonéz (s ha elvágtad, teszel bele egy kevés citromlét, az összeszedi). Belekevered a sertésmájkrémet. Az 5 főtt tojást éles késsel félbevágod, a fehérjéket egy tálba ültetgeted, kiszedegeted a sárgájukat, s belekevered a majonézes masszába, ízesíted sóval s borssal, s tortadíszítővel megtöltöd az üldögélő tojásfehérjéket. Ha igen keménynek tűnik a sertésmájkrésmes massza akkor keverj bele egy kis tejfölet.

Lehet, hogy érdekesen néz ki a képen, de olyan íze van, hogy ecsémet el kell zárni tőle ;)

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

ez nekem ALAP !!! _jauzsee_

Keress, hogy találj ;)

Google