2007. december 27., csütörtök

Mákos tekercs

HOZZÁVALÓK: - a tésztájához: 90 dkg liszt, 10 dkg zsír, 1 db Rama margarin, 10 dkg porcukor, pici só, 3 egész tojás, 1 tejföl (kicsi verzió), 1 kocka élesztő (kis tejben, egy kávéskanál liszttel felfuttatva)
- a töltelékhez: fél kg mák, s fél kg cukor 1/4 l vízzel forrázva forrázva, mazsola, két evőkanál baracklekvár, 2 tojásfehérje

ELKÉSZíTÉS: Tészta: összegyúrod a hozzávalókat, s kinyújtod, 3x összehajtod, s hagyod 15 percig pihenni, aztán megint kinyújtod, s összehajtod s megint pihen, összesen 3x játszod el ezt. Az utolsó pihenése után csinálsz 6 cipót.
Töltelék: 1/4 liter vizzel leforrázod a fél kg mákot, s a fél kg cukrot, az szépen megigya neked a vizet, belekeversz mazyolát (1 marékkal, vagy amennyit akarsz), belekevered a baracklekvárt. Kemény habbá vered a két tojásfehérjét, s azt is belekevered.

Kinyújtod a cipókat s megkened töltelékkel, szépen felcsavargatod, s mehet a sütőbe, én azt mondom olyan 180 fokon, fél óra elég neki, de majd látod rajta mikor van kész. Nem kell idegeskedni, úgyis ki fog hasadni :D

Nincsenek megjegyzések:

Keress, hogy találj ;)

Google