2007. december 7., péntek

Muffin

HOZZÁVALÓK:
-a folyékony részhez: 2 tojás, 2,5 dl tej, 50 ml olaj,
- a száraz részhez: 30 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 1 csapott teáskanál szódabikarbona, 15 dkg cukor, 1 marék mazsola, 1 marék pergelt dióbél,muffinsütő

ELKÉSZíTÉS: ősszekevered a folyékony részt s habosra vered mixerrel, hozzáadod a cukrot, elkevered, lassanként hozzáadod a lisztet, sütőport,szódabikarbonát, dióbelet, mazsolát (a diót s a mazsolát már kézzel kavargasd bele, hogy ne törjön össze). A muffinsütő lyukacskáit csepp olajjal kikened s két evőkanál segítségével beleügyeskeded a lyukacskákaba a masszát (kb félig legyen a massza a lyukacskákban, másképp sülés közben igen kimászik). Előmelegített lerben (ami= sütő 160-180 fok) kb 20 percig sütöd.
Ezen a képen egy-egy muffin azért barnább, mert miután a massza felét megsütöttem, a megmaradt masszába belekavartam egy teáskanál nesskávét és egy leheletnyi fahéjat.
Amiután megsültek s kihültek, elképzeltem, hogy elment volna rá egy kis csokoládé (pl. hideg glazúr: 15 dkg porcukor, 3 evőkanál kakaó, 3 evőkanál olaj, 3 evőkanál fövésben levő víz), de kakaó híján nem volt kivitelezhető. (dupla adagból lesz ennyi muffin mint az alsó képen)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

eszt is mekostolnam..

Névtelen írta...

s komolyra forditva a szot- en is sutnek.. de a kalyhank nem fer ki a konyhaablakon, s az uj meg varat magara.. de talaltam meg nehany profi receptet, kuldok linket (itt ugye szabad reklamozni?), legalabb te probald ki oket..! s egyszer, ha lesz uj kalyham, jatszom majd en is! ;) szoval:
http://www.advent.hu/cikk.php?id=303&cid=27811
http://www.advent.hu/cikk.php?id=303&cid=27842
s nezd meg a tobbit is!
pusz!

Keress, hogy találj ;)

Google