2011. február 5., szombat

Kati tészta

Hozzávalók:
Lapok:
50 dkg liszt
15 dkg zsír
15 dkg cukor
5 tojás sárgája
1 kávéskanál szalakálé
1 evőkanál citromlé

A lisztet a cukorral elvegyítem, hozzáadom a zsírt és jól eldolgozom. Tovább gyúrom a tojássárgákkal és a szalakáléval, amire rácseppentem a citromlevet. Ha nem áll össze jól gyúrhatóvá a massza kevés tejfölet vagy tejet adok hozzá.
Három cipót formálok, kinyújtom és szerre megsütöm (előmelegített lerben, 165 fokon kb. 20-25 perc alatt sül meg)

KRÉM:
Egy kevés vaniliás tejbe morzsolom az egyik lapot. Hozzáadok ½ deci rumot, 2 evőkanal baracklekvárt, 2 dkg kakaót, 15 dkg porcukrot, 10 dkg vajat kikavarva.
Az így elkészített krémet felkenem az egyik lapra, a másikkal beborítom.
A tetejére: az 5 tojás fehérjét 25 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verem, rákenem a tésztára, csokoládét reszelek rá.

6 megjegyzés:

Viki írta...

Manka ! Ez nagyon guszta és az összetevőket olvasva, nagyon finom is lehet. Első látásra azt hittem valami sokkal bonyolultabb, de egészen barátságos. Egy kocka most jól jönne belőle :)

Fela írta...

Vár nálam egy díj, nézz át ha van időd :)

Marika63 írta...

Megsütöttem!! Nagyon-nagyon finom. Nekem a tészta egy kicsit keményre sikerült(lehet, hogy túlsütöttem), harmadnapra egy kicsit puhult, mert maradt 1-2 szelet. Tojásfehérje helyett én tejszínhabot tettem rá, amibe csokit reszeltem és az ropog benne. Ajánlom mindenkinek ezt a sütit.

A kollega írta...

Szia,nézz átt hozzám :-) meglepi vár.

Marg írta...

Mindig megkivánom ezt a sütit, amikor ránézek.
Küldök mellé "egy jó szót".
http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html

Vicuska írta...

Finom és mutatós!

Keress, hogy találj ;)

Google