Hozzávalók: 1/2 bárányszegy- kb 2-3kg (bordarész, elülső láb felső része)
1/2 báránymáj, 1 vese, 1/2 tüdő
1 kg sertés lapockahús,
4 szelet vekni,
3 tojás,
1 fej hagyma,
1 evőkanál zsír,
só, bors, petrezselyemzöld.
A bárányszegy felső részét lefejtjük, ide fogjuk majd a tölteléket begyúrni. A veknit vízbe áztatjuk. A hagymát kevés olajon megdinszteljük. Sós borsos vízben megfőzzük a sertés lapockahúst, külön megfőzzük a bárány belsőségeit (máj, vese, tüdő). Miután megfőttek aprólyukú húsdarálón ledaráljuk a belsőségeket, lapockahúst, dinsztelt hagymát és a kifacsart vekniszeleteket, majd ízlés szerint sóval, borssal, petrezselyemzölddel ízesítjük. Hozzágyúrjuk a tojásokat és a zsírt is. Ezt a masszát betömjük a felszedett szegybe, cérnával bevarrjuk a felszedett szegyet, majd tepsibe-lábasba téve zsírral jól bekenjük, sózzuk, borsozzuk kevés vizet öntünk alá, lefödjük és a sütőben 1-1,5 órán át 200 fokon sütjük (locsoljuk sülés közben). Hidegen a lapockacsontok irányában felvágva tálaljuk.
2 megjegyzés:
Imádom a húsvéti töltött bárányt és a tied is nagyon gusztán néz ki. Kérlek látogass meg engem, vár ott téged valami.
Te nagyon ügyes vagy, hogy ilyen bonyolult ételt is elkészítesz.Biztos finom lett.
Megjegyzés küldése