2014. július 2., szerda

Párnaleves

Vendégblogger voltam az elkövetkező 2 recepttel az Erdélyi Konyha júniusi számában - ezúttal is köszönöm, hogy lehettem :) 


Hozzávalók:
350 g liszt, 3+5 tojás, 1.5 evőkanál olaj, 1 közepes fej hagyma, 4 db nagy szál zöldhagyma, só, bors, őrölt fűszerpaprika, ételízesítő, víz.
Elkészítés: 
A lisztet addig gyúrom a 3 tojással, kevés sóval és az olajjal amíg rugalmas tésztát kapok (szükség esetén 1-2 evőkanál víz is mehet bele) majd légmentesen becsomagolom átlátszó háztartási fóliába és fél órára félreteszem pihenni.
Amíg pihen a tészta elkészítem a levesbetét töltelékét. Nagyon apróra vágom a züldhagymát, jól felverem az 5 tojást, sózom, borsozom, majd összekeverem és kevés olajon rántottát készítek, félreteszem amíg teljesen kihül.
Pihentetés után a laskatésztát kibontom, lecsípek belőle kb ¼ részt, a többit visszacsomagolom, a lecsípett részt vékonyra nyújtom, majd 5x5 cm nagyságú négyzeteket vágok egy éles késsel. Minden négyzet közepébe teszek egy halmozott mokkáskanálnyit a kihűlt töltelékből, párna alakúra összehajtom , villával a párnácskák szélét megnyomkodom, majd enyhén lisztezett tálcákra teszem száradni. Addig folytatom míg elfogy a tészta. Ha nem akar ragadni a tészta akkor a szabad széleket megkenegetem kevés vízzel, ha pedig ragad a nyújtófelületre, nyújtás közben, akkor kevés lisztet szórok rá. Nagyban megkönnyíti az ember dolgát  egy ravioli készítő eszköz.

Miután kész az összes párnácska kevés olajon az apróra vágott közepes fej hagymát megdinsztelem, leveszem a tűzről, őrölt fűszerpaprikát teszek bele, felöntöm 4 l vízzel, teszek bele ételízesítőt és felforralom. Míg felforr megforgatom a párnácskákat, hogy a másik felük is száradjon egy kicsit. A forrásban levő vízbe dobigálom a párnácskákat, mikor feljönnek a felszínre akkor kész is a leves.

1 megjegyzés:

Virág írta...

Még soha nem hallottam a párna levesről, de a kép alapján nagyon gusztusos:) Egyszer kipróbáltatom itthon is ;)

Keress, hogy találj ;)

Google