2 fej saláta, 4-5 tojás, 1 kis tejföl tejföl, 1 evőkanál liszt, só, bors, 6 (8-10) cikk fokhagyma, kevés olaj.
Elkészítés:
Kevés olajon a megpucolt, lereszelt fokhagymát pár pillanat alatt megfordítom, felöntöm kb 4 liter vízzel, sózom borsozom és felteszem főni. Közben leszedegetem a salátaleveleket, jól-jól megmosom s nagyobb darabokra tépem. Jól felverem a tojásokatt, sózom, borsozom és egy magasabb serpenyőben púpostojást készítek (serpenyőbe beleöntök kb egy ujjnyi felvert tojást, majd lefödöm, par percig sütöm, megfordítom). A púpostojást kiborítom, nagyobb kockákra vágom, félreteszem, addig gyártom míg elfogy a felvert tojásom.
A tejfölet jól elkavarom a kanál liszttel és lopok bele a fövő vízből egy jo adagot, majd visszaöntöm az egészet a levesbe és elkeverem. Beledobálom a salátát és a tojáskockákat, öntök bele kb egy fél levesmerőnyi ecetet és hagyom pár pillanatig főni még.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése