2011. január 1., szombat

Havas háztető

Hozzávalók:

-tészta: 25 dkg liszt, 2,5 dkg zsír, 10 dkg porcukor, 1 tojás, fél evőkanál méz, fél kávéskanál szódabikarbonát, 2,5 evőkanál tej, 1 evőkanál kakaó
- krém: 2 csomag vaniliás puding, 0,65 l tej, 20 dkg porcukor, 1 csomag Rama margarin

Gyártás menete:

Tészta: Összekeverem a zsírt, tojást, tejet, porcukrot, mézet, szódabikarbonátot és gőz fölött kb 5 percig főzöm, ezután leveszem és kanalanként hozzákeverem (a végén már gyúrom) a lisztet. Mikor jól összeállt két gombócra osztom, egyik gombócból lapot nyújtok és a tepsi hátán megsütöm. Még melegen hosszában három egyenlő részre vágom (ebből lesz a háztető alapja és két oldala).
A másik gombóchoz hozzágyúrok 1 evőkanál kakaóport, majd 6 részre osztom. Minden apró gombócból tepsi hosszúságú rudakat formálok, majd ezeket is megsütöm. Előmelegített sütőben 165 fokon kb 1ö-15 perc alatt megsül.
Krém: Megfőzöm a pudingporokat a tejjel (1-2 kanál cukrot adok hozza). Kikeverem a margarint a porcukorral. majd miután teljesen kihűlt a puding összekavarom a kettőt.
Építés: a háztető alapjára jó vastagon kenek krémet, belenyomok 3 gerendát (kakaós rudat), bevakolom, majd ismét belenyomkodok 2 gerendát, vakolom, majd 1 gerendát és befedem krémmel. A megmaradt 2 fehér lappal beborítom oldalról a sütit.
Bevonom 2/3 adag hideg csokiglazúrral és megszórom kókuszreszelékkel.
Jó étvágyat :)

1 megjegyzés:

Ottis írta...

Hű mióta készülök én is egy ilyent sütni!Nagyon, nagyon guszta!Azt hiszem megadtad az utolsó löketet!

Keress, hogy találj ;)

Google