2010. szeptember 18., szombat

Juhtúrós karfiol

Nnna, Zs a karfiolt ki nem állhatja, én is csak levesben és kisütve(liszt, tojás, prézli) szeretem, de a parasztcsorbához vettem 1 ügyeske kis karfiolt, s mivel abba csak 1 maroknyit tettem a többivel is kezdeni kellett valamit, hát ez lett belőle. Nekem is nagyon ízlett így, és Zs is 2x vett belőle (igaz szalámival ette, de az, hogy egymásután 2x tett, az csak olyan kajánál esik meg, ami ízlik neki) :))

Hozzávalók: 1 karfiol, juhtúró, olaj, 1 tojás, 2 evőkanál tejföl, 50-100 ml tej, oregánó, só, bors, friss petrezselyemzöld

Gyártás menete: A karfiolt rózsáira szedtem, megpucoltam, jól megmostam és megfőztem. A jénai tál aljába kevés olajat öntöttem, a karfiolt apró, egyben befalható darabjaira szedve 1 rétegben leraktam, majd túrót dobigáltam rá, majd még egy réteg karfiol és újból túró (jött volna, ha el nem fogy, de elfogyott ezért sajtot reszeltem a tetejére). 1 leveses csészében felvertem 1 tojást, sóval, borssal, oregánóval, majd ebbe belekerült 2 evőkanál tejföl és egy loccsintás tej (nem több 50-100 ml-nél), összekevertem és a karfiolomra öntöttem. Addig sütöttem közepes hőfokon a sütőben amíg szép piros lett a teteje. Miután tányérra tettem friss vágott petrezselyemzöldet szórtam rá.

Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom, el is mentem :)

Névtelen írta...

Nyamm.

Viki írta...

No ez nálunk éppen fordítva van :-) Nagy karfiolevők vagyunk, csak ritkán készítek, mert csinál néha galibákat.
A juhturó a másik fele, azt meg kifejezetten imádjuk.

Igy aztán elcsórtam a recepted és tuti, hogy el is fogom készíteni, mert nagyon jól hangzik.

-------------------------------------

Szeretetteljes, boldog, szép karácsonyt kívánok Neked és Családodnak.

Keress, hogy találj ;)

Google