2009. április 25., szombat

Havas kifli

Hozzávalók:
1/2 kg liszt
2 evokanal cukor
1 cs vaniliacukor
20 dkg zsir
1 kocka eleszto tejben felfuttatva
1 egesz tojas
szukseg szerint tejfol vagy tej, hogy jo puha tesztat lehessen gyurni

A fentiekbol gyurt tesztat kb fél órán át pihentetem, majd 16 db cipora osztom.

A cipokat szerre kinyujtom kerekre, majd 8 darabba vagom, tolteleket (nalam ez kemeny lekvar, de lehet rahat vagy elore elkeszitett dios massza is) teszek ra, majd kiflit formalok beloluk.
Az igy elkeszitett kifliket tepsiben legalabb fel oraig kelesztem, majd elomelegitett lerben (kb.165 fokon, 25 percig) megsutom.
Meg amig meleg, vanilias porcukorral beszitalom, jo boven.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Összegyúrás után pihentetni kell a tésztát? Éva

Manka (Iszlai Margit) írta...

Szia Éva,

Igen, kb fél órát szoktam hagyni pihenni, majd a tepsiben is hagyom fél órát kelni. Jó hogy írtál, most látom, hogy kifelejtettem ezt a receptből :)

Keress, hogy találj ;)

Google