HOZZÁVALÓK: tészta- 1 kanál zsír, 3 borospohár cukor, 1 tojás, 1 kanál szódapor, 1 borospohár olvasztott méz, sok pirított összetört szekfűszeg (8-10 db), 1 csésze hideg tej, annyi liszt amennyit felvesz
máz- 25 dkg porcukor, 1 margarin, 3 dkg kakaó, tej
ELKÉSZíTÉS: tészta: a hozzávalókat összegyúrod (valószínű, hogy több tej fog kelleni). Zsírral kikent, lisztezett tepsiben (vagy sütőpapírban) előmelegített lerben 165-170 fokon kb 30 percet sütöd. Amikor a tészta megsült hagyod a tepsiben kihűlni, azután kockákra vágod, felszúrkálod villákra s pár pillanatra épp csak belemártod a forró mázba, majd kókuszreszelékbe hempergeted.
A máz: a margarint, cukrot, kakaót lassú tűzön kavargatva megolvasztod, annyi tejet adsz hozzá lassanként, hogy forrócsoki állaga legyen, felfőzöd s még forrón belemártogatod a tésztakockákat, ha meghül mielőtt befejeznéd, újramelegíted
1 megjegyzés:
Szia ! Nekem is van hasonló receptem ,de most ily is kifogom próbálni , még soha nem tettem bele szegfűszeget:) nagyon jó lehet vele úgy képzelem:) D
Köszi az ötletet. a receptem az oldalon van fent,
Nagyon szeretem ezt a mézes süteményt, egyszerű és nagyon finom:)
Megjegyzés küldése