2008. február 3., vasárnap

Diós mézes puszerli

HOZZÁVALÓK: 1/2 kg liszt, 3 evőkanál zsír, 4 evőkanél olvasztott méz, 1/4 kg cukor, 3 tojás, 1 kávéskanál szódapor, sok sok darált szegfűszeg, fahéj

ELKÉSZíTÉS: minden hozzávalót összegyúrsz a fenti sorrendben, aztán apró kis bogyókat bögyörgetsz belőle. Ha szimpatikusabb úgy a bogyók tetejébe diót/mogyorót szúrkálsz s sutőpapíron megsütöd, előmelegített sütőben 165-170 fok kb 30-35 perc (amíg ilyen színe lesz, mint a képen)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

a 3 kanál zsír olvasztott vagy hideg? Csapott kanál v. púpozott? Éva

Manka (Iszlai Margit) írta...

hidegen szoktam a zsírt beletenni s jó bőven, nem csapva :)

Keress, hogy találj ;)

Google