2007. november 24., szombat

Tárkonyos pityókaleves - my way

HOZZÁVALÓK: 10-15 közepes méretű krumpli (PITYÓKA), 1 teás kanál ételízesítő, 1-2 evőkanál apóra vágott tárkony, 1 evőkanál ecet, kevés olaj, 1 evőkanál liszt, 1 tojás (e nélkül is jó lesz), víz

ELKÉSZíTÉS: a krumplit meghámozod, megmosod, kockára vágod, s odateszed főni egy annyi sós vízbe, hogy a fazékban az arány fele krumpli fele víz legyen. Miután megfő beleteszel egy teás kanál ételízesítőt, s leveszed a tűzről. Egy serpenyőben kevés olajból és az evőkanál lisztből rántást csinálsz (meleg rántásba hideg vizet :D), beleöntöd a levesbe. Elválasztod a tojás fehérjét a sárgájától, a fehérjét elkavarod a forró levesben, a sárgáját a serpenyőben 1-2 merőkanál levessel felöntod, elkavarod, majd beleöntöd azt is a levesbe. Visszateszed a tűzre, belekevered az apróra vágott tárkonyt, az evőkanál ecetet, újraforralod s ready.

P.S. még jobb íze lesz ha ételízesítő helyett zöldséget teszel bele (az apróra vágott murkot, zellert stb. a krumplival egyszerre teszed oda főni)

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nothing new ma? En mar ketszer foztem. Ize.. foztem. ;)) Reggelire volt krumplis tojasrantotta volt (bebiszakacskonyvbol), evett is Vackor belole, aztan evett par szem kukoricapelyhet, aztan pomelot egy rakast, sot, a tejet is megitta a vegen poharbol. Egesz napra elegedett vagyok a teljesitmenyevel! :D Ebedre pores kukoricalevest foztem (kukoricas porelevest?), nnyamii lett!
Vacsira sonkas-sajtos piritos lesz, abbol Vackor is ehet.. Lekorozlek, ha nem igyekszel!;)
Pusz! :)

Névtelen írta...

pont olyan, mintha en csinaltam volna!

Névtelen írta...

az ocsed 18. eves szulinapi tortaja, az milyen volt?

Névtelen írta...

http://blog.360.yahoo.com/blog/slideshow.html?p=111&id=SPqYqzclerScpB5XHL0z3UZo6g--
;))

Manka (Iszlai Margit) írta...

szia Anyucikám... hát ha tőled tanultam a receptet akkor nem lehet más :D (de te zöldséget teszel bele)...puszi

Manka (Iszlai Margit) írta...

Biza az ecsém tortája is felkerülhet :)

Névtelen írta...

EHES VAGYOK =)

Keress, hogy találj ;)

Google