MARGIT FINOMSAG (szalakálés) lapok
20 evőkanál liszt
8 evőkanál cukor
1 evőkanől szalakálé
3 tojás egészen
1 jó kanál zsír
annyi tej, hogy könnyen gyúrható, jó puha tészta legyen
Miután jól kidolgoztam, az egészet 6 cipóra osztom. Ezekből sütöm a 6 lapot. (képen látható sütihez 4 lapnak megfelelő adagot használtam)
A következő krémmel töltöm meg:
1 tojást elkavarok 6 evőkanál cukorral, 2 evőkanál liszttel. Hozzáadok 1 kanál kakaót, 1 kanál grízt. Tejjel péppé kavarom (1 csésze tej). A kályhán folytonos keverés közben sűrű krémmé főzöm.
Ha kihűlt 25 dkg habosra kavart vajat (Rama margarint) adok hozzá és az igy nyert krémmel megtöltöm a lapokat.
Felszeletelés előtt allni hagyni!!!
Megjegyzés:
- DUPLA ADAG KRÉMET SZOKTAM KÉSZíTENI.
- Két sutit csinálok belőle: 3-3 lappal
- A sütik tetejét behintem vaniliás porcukorral
Ki akartam másolni a hozzávalókat, de nem sikerült, ezért kénytelen voltam kiírni :D
VálaszTörlésNagyon finom lehet, ki fogom próbálni, köszönöm!
Azt a zuram ügyeskedte, hogy ne működjön :D Én el is felejtettem :)
VálaszTörlésMajd írd meg, hogy hogy ízlett :)