Hozzávalók:
- a töltelékhez:1 fél
csirkemell, 1 alsó és felső csirkecomb, 1 csirke hát (minden hús kicsontozva és
nagyon apróra vágva), kevés olaj, 1 közepes hagyma, só, bors, egy kevés
kapor.
- a
laskatésztához: 500 g liszt, 4 tojás, 2 evőkanál olaj, kevés só, +/-víz (csak ha nem akar sehogyse összeállni, vagy nagyon kemény a tészta).
- kapros-fokhagymás tejföl, kevés vaj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrok, gombócra formázom és atlátszó fóliába jól becsomagolom, majd leteszem pihenni.
Megdinsztelem
a hagymát kevés olajon majd a nagyon apróra vágott csirkehúst kissé pirítom
vele, a végén sózom, borsozom és adok egy evőkanálnyi apróra vágott kaprot
hozzá, majd félreteszem hűlni.
Mikor kihűlt a töltelék "ravioligyártóval" legyártom a raviolikat s enyhén lisztezett tálcán kicsit szárítom őket, közben forgatva.
Ha nincs ravioligyártó a közelben akkor a vékonyra nyújtott tésztalapból 5x5 cm-es négyzeteket vágok, teszek mindenik közepére 1 kis tölteléket, majd a széleket egymásra hajtom/tapasztom s mehetnek is száradni. Fövő vízben (amibe olajat is öntök egy keveset, meg sót) kifőzöm őket és egy szűrőre kiszedem. Tálalás előtt egy serpenyőben kevés vajat olvasztok és beledobigálom a raviólikat amíg egyik oldaluk megpirul egy kicsit, majd tányérra szedem lereszelem sajttal és "megbolondítom" a kapros fokhagymás tejföllel.
Ha megmaradna a tészta akkor meg lehet ugyanígy tölteni telemeával, vagy füstölt sajttal... az lesz a meglepetés a tányéron :))
Ha megmaradna a tészta akkor meg lehet ugyanígy tölteni telemeával, vagy füstölt sajttal... az lesz a meglepetés a tányéron :))
Jó étvágyat!