Hozzávalók: 2 dkg élesztőt egy evőkanál liszttel és egy kevés langyos tejjel elkavarok és hagyom kelni (felfutni), ½ kg liszt, 10 dkg Rama margarin, 3 tojás sárgája
A fenti anyagokat jó hólyagosra kidolgozom és 2 részre osztom, mert sós és édes tésztát is akarok belőle.
Sós:
Az egyik részhez hozzágyúrok 10 dkg reszelt sajtot, 1 kávéskanál sót és kelni hagyom. Miután megkelt kosárka formákba rakom, majd a tetejére is teszek reszelt sajtot.
Édes:
A másik részhez hozzágyúrok egy marék cukrot és kelni hagyom.
A 3 tojás fehérjét 14 dkg porcukorral és 1 csomag vaniliás cukorral felverem, kemény habbá.
Miután megkelt az édes tésztát nagyobb kosárka formákba rakom, tetejét megrakom gyümölccsel (meghámozott apróra vágott alma, ribizli, kimaglt meggy, kimagolt barack, kimagolt szilva, stb.), majd befedem a kemény habbal.
Előmelegített lerben, 165 fokon fél óráig sütöm.
1 megjegyzés:
Nagyon ötletes!Manka neked is Boldog Új Évet kívánok!
Megjegyzés küldése