2010. január 10., vasárnap
Tehéntúrós fánk - papanaşi
Fogalmam sincs, hogy magyarul, hogy hívhatják ezt a finomságot, én tehéntúrós fánknak nevezem...
Hozzávalók: 500 g tehéntúró, 2 tojás, 1 sütőpor, 4 vaniliás cukor, annyi liszt amennyit felvesz, lekvár, tejföl
Gyártás menete: a 2 tojást a vaniliás cukrokkal jól felverem, hozzáadom a tehéntúrót és a sütőport, ezeket is jól eldolgozom, lassanként adogatok hozzá lisztet, annyit, hogy még enyhén ragadós, nagyon puha de összeálló tészta alakuljon ki. Amikor ez megvan, lisztes kézzel kb 5-6 cm átmérőjű gömböket formálok, melyekből "donut" formát bögyörgetek és minden "lyukas fánknak" megfelelően bögyörgetek kisebb (kb 1-1,5 cm-es átmérőjű) gömb alakú kalapot is.
Forró olajban szép pirosra sütöm őket. Majd miután kicsit hűlnek lekvárt teszek rájuk, a lekvárra tejfölet majd a kalapok kerülnek rá.
Csináltam olyat is aminek a tésztájába 1 marék mazsolát gyúrtam (az az a barna eléggé égett izé a fenti képen), és a kalapra erdeigyümölcs toppingot csorgattam... ilyen extrák nélkül is nagyon finom.
Mi legjobban melegen, langyosan szeretjük ezt enni, hidegen annyira nem komálja senki :)
Jó étvágyat :)
Köszi ezt a jó receptet!
VálaszTörlésKipróbáltam, nagyon finom lett
:) Örvendek, hogy ízlett
VálaszTörlés