2009. április 29., szerda

Mindenes csirkemell- NAGYON FINOM


HOZZAVALOK
-1 nagy csirkemell kockara vagva
- 1 vizespohar bor feher/voros
-200 g fott kukorica
- 200 g fott aprora vagott gomba
- 5 cikk fokhagyma aprora vagva, 1 szal zoldhagyma felkarikazva
- 1 pupozott evokanal liszt
- 1 -2 vizespohar tej
- 2 nagy evokanal tejfol
- cayenne bors, pirospaprika, oregano, bazsalikom, 1 picurka baberlevel, so, bors, 1 teaskanal etelizesito
- olivaolaj
Elkeszites:
Keves olivaolajon a kockara vagott csirkemellet addig sutottem amig teljesen kifeheredett, majd enyhen megpirult, ekkor hozzatoltottem a pohar bort es soval, borssal, oreganoval es cayenne borssal izesitettem. Addig foztem amig teljesen elparolgott rola a bor, majd levettem a tuzrol.

Egy nagyobb serpenyoben keves olivaolajon megdinszteltem az aprora vagott fokhagymat es a felkarikazott hagymat (zold szarat is), majd belekevertem 1 keves pirospaprikat, hozzaadtam a kukoricat es a gombat, csipetnyi cayenne borsot, sot, borsot, bazsalikomot es a teaskanal etelizesitot. Kb 2 percig forgattam a forro hagymasolajban. Elkevertem benne 1 evokanal lisztet, par pillanatig meg kevertem, majd hozzaadtam a tejet es hagytam hogy surusodjon egy kicsit. amikor mar "fozelek allaga" lett belekevertem a 2 kanal tejfolet, es beledobtam a baberlevelet. Felfoztem majd levettem a tuzrol.
Ezt az egeszet ugy kell eloadni, hogy csinalsz melleje rizset vagy krumplipuret , kipakolod a tanyerra, majdebbol a szoszfelesegbol jo boven teszel ra es mindennek a tetejere jon par darab csirkemell kocka... en ezt igy kepzeltem el. Rizs volt az en valasztasom, es ez az egesz mindenestol nagyon finom lett.

2009. április 25., szombat

HUNGARIA SZELET


5 tojassargat
30 deka porcukorral
5 evokanal vizzel
kikeverjuk
Ujabb 5 evokanal vizet adunk hozza es habosra keverjuk; majd hozzaadunk
20 deka lisztet,
1 csomag sutoport (raontok keves citromlevet)
es a kemeny habba vert 5 tojas feherjet.
A masszat ket reszre osztjuk.
Az egyik felebe 10 deka daralt diobelet keverunk.
Tepsi aljat megkenem olajjal, beboritom sutopapirral. A dios felet ontom elobb a tepsibe, a piskotat a tetejere es lassu tuznel megsutom.(kb. 30’-ig)
Krem: (en az alabbi adag duplajat csinalom)
- 2,5 deci tejet felfozunk 3 evokanal liszttel; lehutjuk
- 10 deka Rama margarint habosra kavarunk 20 deka porcukorral, 2 evokanal rummal es vegul 5 deka daralt dioval
A ket kremet osszekeverjuk es a kihult teszta tetejere kenjuk.
Gozon megolvasztott csokoladeval bevonjuk vagy fozocsokit reszelunk ra. :)
A KEPEKEN 3X-OS ADAG VAN :) (9 KG osszesen ;) )

Havas kifli

Hozzávalók:
1/2 kg liszt
2 evokanal cukor
1 cs vaniliacukor
20 dkg zsir
1 kocka eleszto tejben felfuttatva
1 egesz tojas
szukseg szerint tejfol vagy tej, hogy jo puha tesztat lehessen gyurni

A fentiekbol gyurt tesztat kb fél órán át pihentetem, majd 16 db cipora osztom.

A cipokat szerre kinyujtom kerekre, majd 8 darabba vagom, tolteleket (nalam ez kemeny lekvar, de lehet rahat vagy elore elkeszitett dios massza is) teszek ra, majd kiflit formalok beloluk.
Az igy elkeszitett kifliket tepsiben legalabb fel oraig kelesztem, majd elomelegitett lerben (kb.165 fokon, 25 percig) megsutom.
Meg amig meleg, vanilias porcukorral beszitalom, jo boven.

Keress, hogy találj ;)

Google