2008. szeptember 22., hétfő

Cannelloni my way :)

Hozzavalok: cannelloni (20-25 darab csoteszta), 1 fej hagyma, olaj, 1 db huskonzerv, szemre prezli (kb 2-3 kanal) 200 g sonka vagy parizsi, 1 gombakonzerv, , 1 tojas, paradicsomle, piros arany, oregano, szerecsendio, bazsalikom, so, bors.
Martashoz: 4 evokanal vaj/margarin, 4 csapott evokanal liszt, 1/2 liter tej, bors, orolt szerecsndio, so

Felolvasztom a 4 evokanal valajt, megfozok benne 4 csapott evokanal lisztet allandoan kavarva, lassankent hozzaadom a tejet (mig meg a tuzon van), szerecs4endiot, sot, borsot teszek bele, fozom s miutan kemenyebbecske paszta allagu lesz elteritem olajozott tepsiben. 24 cannellonihoz nagy tepsi kell (nagy = az ami meg befer a lerbe/sutobe).
Toltelek a cannellonikhoz: olajon megdinsztelem a hagymat soval, Belekavarom a huskonzervet.s felreveszem a tuzrol. Oda nem egos edenyben osszepiritom a kockara vagott parizsit/sonakat a gombaval (vagy odaegosben keves oilajon megpiritom), azt is felreveszem, s belekavarom a huskonzerves masszaba. Visszateszem a tuzre, beleteszem a prezlit, rautom a tojast s gyorsan osszekavarom. Felontom paradicsomlevel s jol osszefozom. Izesitem, soval, borssal, orolt szerecsendioval, bazsalikommal, oreganoval, utobbi 3-bol csak csinjan kell tenni, mert elkeseredhet a papi tole. Teszek bele meg pirosaranyat s etelizesitot is ha szukseges. Miutan osszefott, s finom lett kikapcsolom s megvarom mig meghul. Megtoltom vele a cannellonikat, s az elteritett martasba rakosgatom eleg szorosan egymas melle. Meglocsolom a tetejet folyekony (!!!) paradicsomlevel, hogy ne hasadjanak ki sules kozben es puhara keszuljenek, s lereszelem sajttal. Alufoliaval lefodom a tepsit s elomelegitett sutobe teszem kb 20 percig. 20 perc utan leszedem az alufoliat s meg kb 10 percre visszateszem a lerbe (vagy amig a teteje szep piros lesz).

A TEPSI ALJAT INKABB OLAJOZD KI JOL A MARTAS ALA, NEKEM ITT A KEPEKEN SIKERULT JOL OSSZERAGASZKODTATNI A CANNELLONNIKAT A FOLIAVAL.
JÓJÉTVÁGYAT

Keress, hogy találj ;)

Google